Däckbyte

Vi erbjuder all form av däckservice till konkurrenskraftiga priser. Vi byter till sommardäck & vinterdäck, utför service på däcken samt har däckförvaring.

Däckservice & däckbyte

Att ha bra däck är viktigt för säkerheten och köregenskaperna. Vi har kompetensen att se till att ni har rätt däck på era bilar, samt att de håller den kvalitén de ska ha.

Att utföra regelbunden däckservice är viktigt för att se till att de har rätt lufttryck, är rätt balanserade och se till så att de inte är för slitna. Är däcken utslitna tappar de sin greppande förmåga och det kan påverka säkerheten att köra bilen. Väl underhållna däck ger även en lägre bränsleförbrukning.

däck

Olika typer av däckservice vi erbjuder

Här har vi listat upp vilka däckservicetjänster vi erbjuder:

• Byte till sommardäck & vinterdäck.
• Säkerställer lufttrycket i däcken.
• Hjulbalansering och vikter.
• Köp av däck och fälgar.
• Tvättning av däck.
• Däckhotell.
• Efterdragning av hjulbultar.

däck

Däck- & Bilservice i Örebro är er expert på däck!

Frågor & Svar

Här besvarar vi vanliga frågor om däckservice.

Hur ofta bör man byta däck?

Däck brukar hålla i 5-10 år men bör kollas varje år efter 5e året. Du bör med fördel ändå utföra däckservice på dina däck varje år för att se till att de håller kvalitén. Märker du att dina däck börjar bli slitna innan dess så bör du kolla dina däck hos en bilverkstad.

När ska man byta till vinterdäck?

Det är krav på att ha vinterdäck mellan 1a december till och med 31a mars. Det innebär att du behöver byta till sommardäck senast den 15e april. Man får inte köra med dubbdäck efter den 15e april. Man får alltså köra med dubbdäck mellan 1a oktober - 15 april.

Går det att förvara sina säsongs däck hos er?

Ja! Vi har däckförvaring av sommardäck och vinterdäck när du byter däck hos oss. Vi har även försäljning av däck.