Service av husvagn och släp

Vi erbjuder full service av husvagnar och släpvagnar. Oavsett vad ni är i behov av för service har vi kunskapen och erfarenheten att lösa era problem!

Service av husvagn & släpvagn

En grundservice av husvagn bör göras årligen för att kontrollera att dess viktigaste funktioner är intakta och funktionella.

Precis som med andra fordon bör man göra en årlig service av även husvagnar och släp. Man behöver bland annat kolla att däck och bromsar fungerar så att fordonet är trafiksäkert. På husvagnar rekommenderas det även även att göra ett årligt fukttest då det är vanligt att de utsätts för fukt. Det är vanligt att fukt kan tränga in i olika utrymmen utifrån och orsaka mögel i väggarna och förstöra fordonet. Vid inlämning av husvagn på service behöver ägaren se till att tömma toalett- och vattensystem innan inlämning för service.

Bild på husvagn

Vad som kan ingå i en husvagnsservice

När vi gör service av en husvagn kan vi erbjuda service av enskilda saker, eller göra en fullständig service av hela husvagnen. Olika typer av service vi erbjuder:

•Kulkoppling: Kontroll av stötdämpare, glapp och bultar.
•Säkerhetsdrag: Kontroll av funktion / friktionsbelägg.
•Chassi: Kontroll av chassits funktion och täthet.
•Körfunktioner: Däck- och bromskontroll.
•Kökskontroll: Köksutrustningens funktion, såsom kylen och spisen.
•Gasolsystem: Kontrollerar slangarna, dess täthet och provtryckning.
•Belysning och batteri: Kontroll av dess trafikbelysning och batteri.
•Axel: Kontrollerar/justerar lagret och stötdämpare.

husvagn

Kontakta oss på Däck- & Bilservice när ni är i behov av husvagnsservice!

Frågor & svar

Här besvarar vi vanliga frågor om husvagnsservice.

Vad kostar en service av husvagn?

Det varierar beroende på hur mycket service ert fordon är i behov av, samt hur mycket material som kommer behövas. Vi kommer tillsammans med er utföra en kontroll av er husvagn och ge er en kostnadsoffert innan vi går vidare med servicen.

Vad gör man vid en service av släp?

Även släp behöver service för att säkerställa dess trafiksäkerhet. På släp går man igenom dess elektronik, belysning, däck, bromsar, stötdämpning och allmänna funktion. Likt andra fordon rekommenderas en service varje år för dess säkerhet och kvalitet.

Utför ni även service på husbilar?

Nej, vi utför endast service på husvagnar. Dock säljer vi däck till husbilar. Ni är välkomna in och kika på vårt utbud.